image description

Trelastproduksjon

Høvleri:

Vår produksjonslinje er helautomatisert og gir oss muligheten til å levere det meste av tradisjonell trelast som våre kunder har behov for. Med stor fleksibilitet har vi også  mulighet til å håndtere våre råvarer med stort fokus på utsortering av riktig kvalitet, og vi kan produsere  de spesialprofiler som våre kunder ønsker.

Vi strekkodemerker alle våre produkter, og kan emballere produktene etter kundens ønsker, f.eks innvendig panel som blir buntet og foliert. Vi har stort fokus på HMS og anvender kun råstoff fra PEFC registrerte råvareleverandører.

Våre produksjonsmedarbeidere har alle fagbrev innen faget trelastproduksjon og innehar autorisasjon som trelastsorterere, og vi er medlem av Norsk Trelastkontroll via Norsk Treteknisk Institutt.


Overflatebehandling:

Vi har egen produksjonslinje for overflatebehandling av våre produkter, hvor vi behandler utvendig kledning, innvendig panel og listverk.

Fordelene ved vår overflatebehandling er mange; god vedheft, bedre stabilitet, ingen krympestriper, kontrollert malingsforbruk, ensartet påføring, ubegrenset fargevalg, effektivt og økonomisk og lang holdbarhet på ferdig produkt.

Vi både beiser, lakkerer og maler våre produkter som har stor fordel av umiddelbar overflatebehandling etter høvling. All overflatebehandling skjer med behandling på 3 sider. Særlig viktig er dette for utvendig kledning for å sikre optimal inntrenging og beskyttelse for videre anvendelse gjennom mange år.Impregneringsverk:

Med eget impregneringsverk sikrer vi lang levetid på vanlig trelast og våre spesialprodukter. Vi har kapasitet og forutsigbarhet til å kunne levere ferdige produkter med fokus på miljømessig sikkerhet. Vi benytter Cu(kobber)-impregneringsmiddel fra Wolmanit, som siden 2002 har erstattet de giftige stoffene krom og arsen. Disse er erstattet av organiske stoffer som finnes naturlig i omgivelsene våre.

Vi trykkimpregnerer etter den europeiske standarden NS-EN 351, klasse AB, som tilsier trelast for benyttelse over bakken som bjelkelag, terrassebord og kledninger.

Vi er også medlem av Norsk Impregneringskontroll (NIK), via Norsk Treteknisk Institutt (NTI).  NIK er en frivillig kontrollordning for bedrifter som trykkimpregnerer trevirke, og er underlagt Nemko Certification Service As (NCS), og påser at tilsluttede bedrifter produserer etter overensstemmelse med gjeldende lover og regler.